Wist je dat we ook een groepsaanbod hebben?

Dit zijn 5 cursusdagen die je helpen in je ZORG VOOR ZELFZORG en dit zonder wachtlijst.
De cursus maakt je wegwijs in stress en hoe het verband houdt met angst, assertiviteit, piekeren en perfectionisme.
Laat je zeker niet afschrikken door het groepsverband, uit ervaring weten we dat leren in groep vooral voordelen met zich meebrengt.

De cursus wordt gegeven door 2 ELP-psychologen of Orthopedagogen. Maartje geeft regelmatig een cursus zelfzorg.
Indien je specifiek bij haar in de cursus terecht wil komen moet je even opletten welke locatie je kiest.
Deelnameprijs: €12.50 voor 5 sessies (conventie eerstelijnspsychologische zorg)
Waar: De vormingen gaan op dit moment door in Genk, Maasland en het noorden van Limburg
Wanneer: Tijdstippen verschillen per locatie

Meer info en inschrijven kan via Inschrijven of via de QR-code

Depressie en manie

Depressie
Wanneer je depressief bent merk je een sombere stemming. Je hebt het gevoel van niets meer te kunnen genieten en je motivatie of interesse in dagelijkse activiteiten is verminderd. Naast deze symptomen kan je slaapproblemen, vermoeidheid of verlies van energie en verandering in jouw eetpatroon opmerken. Jouw manier van denken wordt negatiever, het concentratievermogen neemt af en het geheugen verslechterd. 50% van de mensen heeft gedachten over de dood of zelfmoord.

Een depressie kan een oorzaak hebben, vaak is dit een negatieve gebeurtenis, maar dit moet niet. Je kan ook depressief zijn zonder specifieke oorzaak. Er wordt dan wel eens gezegd: ‘Ik heb alles om gelukkig te zijn maar toch ben ik het niet’. Indien er wel een specifieke oorzaak aan vooraf gaat zal deze in de behandeling bekeken worden. Wanneer deze niet duidelijk is gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je depressie.

Manie
Indien je een manie ervaart heb je een eufore stemming. Deze stemming kan echter snel omslaan in prikkelbaarheid, irritatie of boosheid. Je slaapbehoefte neemt af, je afleidbaarheid toe. De activiteiten die je doet volgen elkaar op een snel tempo op maar je maakt deze niet altijd af. Je hele lichaam neemt toe in beweging, net als je spraak. Je kan koopziekte, seksuele uitspattingen en overmatig gebruik van alcohol en/of drugs/medicatie ervaren.

Herken je jezelf in (een deel) van bovenstaande beschrijving en heb je vragen of wil je erover spreken?

Neem dan contact op via ons contactformulier.